• خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما

پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۵

  • youtube
  • telegram
  • eata
  • eata
  • sorosh
  • bale
  • pinterest
  • watsapp
  • twitter
  • instagram
  • facebook
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس
    • اقتصادی
  • پیشخوان
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
banner
img

سرتیتر جدیدترین اخبار

تأکید بر تسریع در رفع موانع تولید در مجتمع آبزی‌پروری آزادگان کارون

بروزرسانی : امروز

انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد

بروزرسانی : 2 روز پیش

جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون

بروزرسانی : 2 روز پیش

جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران

بروزرسانی : 3 روز پیش

از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون

بروزرسانی : 3 روز پیش

«شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی

بروزرسانی : 4 روز پیش

عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی

بروزرسانی : 5 روز پیش

۹۱ شب غیرت در کارون؛ دشمن به دنبال شکاف، مردم به دنبال وحدت

بروزرسانی : 5 روز پیش
تبلیغات
رئیس سازمان فضایی ایران خبر داد
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

استفاده از «سیمرغ» برای پرتاب «سامان-1» و تزریق ماهواره‌ای با وزن 200 تا 300 کیلوگرم

  • شناسه خبر: 4850
  • تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۸
  • بازدید : 12
  • نویسنده: زینب شجیرات

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار، گفت: این پایگاه مسیر را برای دستیابی ما به مدارهای خورشیدآهنگ که برای ماهواره‌های سنجشی بسیار مهم هستند، هموار می‌کند.

استفاده از «سیمرغ» برای پرتاب «سامان-1» و تزریق ماهواره‌ای با وزن 200 تا 300 کیلوگرم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «ناب خبر»به نقل از ایسنا، دکتر حسن سالاریه امروز در مراسم روز فناوری فضایی که در محل ساختمان وزارت ارتباطات برگزار شد، با تأکید بر اهمیت راهبردی «اولین‌های» صنعت فضایی کشور در دولت چهاردهم، به تشریح دستاوردهای کلیدی سال گذشته پرداخت.

وی تثبیت ماهواره‌بر «سیمرغ» با قابلیت تزریق محموله‌های چند صد کیلوگرمی به مدار پایین و همچنین پرتاب موفقیت‌آمیز اولین بلوک انتقال مداری بومی، یعنی «سامان-۱» را از مهم‌ترین نقاط عطف این دوره دانست که نشان‌دهنده کسب توانمندی‌های حیاتی در کلاس‌های جرمی مورد نیاز برای نسل جدید ماهواره‌ها است.

سالاریه با اشاره به اهمیت «اولین‌ها» در صنعت فضایی، توضیح داد: مرور این اتفاقات برای ادای حق مطلب در مورد پیشرفت‌های رخ داده در سال گذشته و ابتدای امسال ضروری است.

وی تثبیت ماهواره‌بر سیمرغ را یک دستاورد بسیار راهبردی برای کشور دانست و توضیح داد: سیمرغ باید به عنوان یک ماهواره‌بر ایرانی، توان تزریق چند صد کیلوگرم را در مدار ارتفاع پایین داشته باشد که برای کشور بسیار راهبردی است. عمده ماهواره‌هایی که الان در دنیا در مدارهای ارتفاع پایین استفاده می‌شوند، ماهواره‌هایی در کلاس جرمی ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم هستند و الان این توانمندی در کشور وجود دارد.

سالاریه همچنین به ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی اشاره کرد و گفت: این ماهواره‌ها که عموماً در قالب منظومه‌ها و در کلاس‌های جرمی نانو، میکرو و مینی‌ماهواره استفاده می‌شوند، کشور هم اکنون توانمندی خوبی در این حوزه دارد.

پرتاب اولین بلوک انتقال مداری بومی

رئیس سازمان فضایی، پرتاب موفقیت‌آمیز اولین بلوک انتقال مداری بومی را از دیگر موفقیت‌های این صنعت نام برد و ادامه داد: این توانمندی در سال گذشته در آذرماه با پرتاب موفق اولین بلوک انتقال مداری بومی یعنی سامان-۱ انجام گرفت. این یک همکاری مشترک بود بین مجموعه وزارت دفاع و نیروهای مسلح (سازمان صنایع هوافضا) و مجموعه وزارت ارتباطات و پژوهشگاه فضایی ایران که یک اتفاق میمون و مبارک بود.

سالاریه در ادامه تشریح اولین‌های صنعت فضایی، به پرتاب موفقیت‌آمیز «ماهواره مخابراتی ناهید-۲» در مرداد ماه امسال اشاره کرد که حاصل همکاری پژوهشگاه فضایی و شرکت‌های دانش‌بنیان بود.

وی همچنین پرتاب سه‌گانه «ظفر ۲، کوثر و پایا» در هفتم دی ماه را رویدادی مهم دانست که تنوع بازیگران فضایی و رقابت سازنده میان بخش‌های دولتی، دانشگاهی و خصوصی را به نمایش گذاشت و بر ضرورت حرکت به سمت تقویت بخش خصوصی تأکید کرد.

موفقیت ماهواره مخابراتی ناهید-۲

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهواره مخابراتی ناهید-۲ در مرداد ماه امسال با موفقیت در مدار تزریق شد، یادآور شد: این دستاورد نتیجه همکاری مشترک پژوهشگاه فضایی ایران (ذیل وزارت ارتباطات) و شبکه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان بود.

سالاریه در خصوص اهمیت این دستاورد، اظهار کرد: ماهواره‌های مخابراتی و ارتباطی، چه آنهایی که در ارتفاع بالا (مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری یا ماهواره‌های زمین‌آهنگ) استفاده می‌شوند و چه آنهایی که در قالب منظومه‌ها در مدارهای ارتفاع پایین به کار می‌روند، مهمترین نقش را در حوزه ارتباطات در مناطق صعب‌العبور، مناطقی که فاقد زیرساخت‌های زمینی هستند و در حوزه‌های کشتیرانی و خطوط هوایی برای ما بازی می‌کنند. اگر این منظومه‌ها یا ماهواره‌های مخابراتی توسعه پیدا کنند، ما عملاً می‌توانیم توسعه ارتباطات داشته باشیم و ارتباطات شرط لازم برای پیشرفت در هر کشور و هر منطقه محسوب می‌شود.

پرتاب سه‌گانه در هفتم دی ماه

سالاریه، پرتاب سه‌گانه ماهواره‌های ظفر ۲، کوثر و پایا را از دیگر موفقیت‌های فضایی عنوان کرد که در هفتم دی ماه رخ داد و یادآور شد: ویژگی اصلی این پرتاب تنوع در صنعت فضایی ایران است. تلاش‌های ۲۰ تا ۲۵ ساله در توسعه صنعت فضایی که منجر به ایجاد مراکزی شده که اکنون در رقابت با یکدیگر ماهواره‌سازی می‌کنند. ایجاد رقابت سازنده از دیگر ویژگی‌های این پروژه است. این رقابت میان بخش‌های مختلف صورت گرفته است:

* ماهواره کوثر: ساخته بخش خصوصی

* ماهواره ظفر: ساخته بخش دانشگاهی.

* ماهواره پایا (یا گروه فضایی صاایران): نماینده بخش دولتی/حاکمیتی

هم‌افزایی دانش: این رقابت باعث ایجاد شوق و اشتیاق برای رسیدن به محصول نهایی شده و از طرف دیگر، هم‌افزایی ایجاد می‌کند؛ به طوری که مجموعه‌ای که زودتر به موفقیت می‌رسد، می‌تواند دانش خود را در اختیار مجموعه دیگر قرار دهد.

تأکید بر اولویت توسعه بخش خصوصی

رئیس سازمان فضایی ایران خاطر نشان کرد: حرکت به سمت بخش خصوصی و توسعه بخش خصوصی که جزو اولویت‌های وزارت ارتباطات است، بسیار برای صنعت فضایی ضرورت دارد و این اتفاق دارد رقم می‌خورد.

وی همچنین به دو «اولین» مرتبط با این پرتاب‌ها اشاره و تصریح کرد: اولین پرتاب ماهواره کوثر در آبان ماه سال گذشته رقم خورد؛ اولین پرتابی که در آن سه ماهواره با هم در قالب یک پرتاب در مدار قرار گرفتند که برای کشور مغتنم بود.

رئیس سازمان فضایی ایران به تشریح وضعیت ماهواره‌های پرتاب شده، پیشرفت‌های زیرساختی در مراکز زمینی و آغاز فاز اصلی توسعه منظومه شهید سلیمانی پرداخت.

وی از موفقیت بخش عمده تست‌های عملکردی ماهواره پایا پس از یک ماه در مدار خبر داد و اعلام کرد: فاز اول پایگاه فضایی چابهار تکمیل شده و این پایگاه برای انجام پرتاب‌های حیاتی خورشیدآهنگ از طریق پرتابگرهای بومی آماده بهره‌برداری است.

سالاریه درباره وضعیت ماهواره‌های پرتاب شده (ظفر ۲، کوثر و پایا) پس از گذشت یک ماه از پرتاب سه‌گانه، توضیحاتی فنی ارائه داد و افزود: از نظر وضعیت تست‌های مداری فرایند تست‌های مداری ماهواره‌ها فرآیندی بسیار دقیق و ظریف است که معمولاً چندین هفته تا دو ماه به طول می‌انجامد، زیرا سامانه‌ها و قطعات متعدد باید تک به تک در مدار تست، کالیبره و تنظیم شوند. از نظر تأیید عملکرد نیز این تنظیمات شامل کالیبراسیون سنسورها و تنظیم الگوریتم‌ها است که پس از رسیدن به مدار نیازمند اصلاحات مجزایی نسبت به محیط آزمایشگاهی است.

وی در خصوص موفقیت پایا و ناهید-۲ خاطر نشان کرد : پس از گذشت یک ماه، بخش عمده‌ای از تست‌های عملکردی زیرسیستم‌ها با موفقیت انجام شده است.

سالاریه به طور ویژه اعلام کرد: ماهواره پایا به طور کامل تست‌های زیرسیستم‌های خود را پشت سر گذاشته و امروز (در مراسم) از تصاویر این ماهواره رونمایی خواهد شد که اتفاقی مهم برای کشور محسوب می‌شود.

توسعه منظومه‌های خصوصی (منظومه شهید سلیمانی):

سالاریه بر توسعه بخش خصوصی در قالب ایجاد یک منظومه ماهواره‌ای باریک‌باند به نام «منظومه شهید سلیمانی» تأکید کرد.

وی با اشاره به تست‌های نمونه اولیه این منطومه ماهواره‌ای، اظهارکرد: در یک سال گذشته، دو پرتاب نمونه آزمایشی زیرمقیاس از این منظومه انجام شده و بخش‌های عمده‌ای از زیرسیستم‌ها تست شده است (از جمله با پرتاب بلوک انتقال مداری در آذر ماه که ماهواره فخر-۱ نیز در ارزیابی‌ها مشارکت داشت).

وی اعلام کرد: پرتاب‌های اصلی با نمونه با ابعاد کامل این منظومه از سال آینده آغاز خواهد شد.

توسعه زیرساخت‌های زمینی (مراکز زمینی و پایگاه چابهار)

سالاریه اضافه کرد: توسعه مراکز زمینی با شتاب و سرعت خوبی پیشرفت کرده است و از مراکز کنترل و دریافت داده نیز یکی از این مراکز امروز (در زمان سخنرانی) به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

وی با اشاره به توسعه پایگاه چابهار، گفت: این پایگاه به عنوان یک موضوع راهبردی برای کشور مطرح است، زیرا امکان می‌دهد خدمات ماهواره‌ای در مدارهایی با شیب‌های مختلف از این مسیر، ارائه و ماهواره‌ها در مدار تزریق شوند. برای دستیابی به مدارهای خورشیدآهنگ (که برای ماهواره‌های سنجشی بسیار مهم هستند)، استفاده از پایگاه چابهار برای پرتاب توسط پرتابگرهای بومی ضروری است.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به آخرین وضعیت فاز اول پایگاه‌ فضایی چابهار، گفت: فاز اول این پایگاه به اتمام رسیده و بخش‌های بسیار کمی از آن باقی مانده است. امیدواریم به محض آماده شدن پرتابگر و ماهواره، اولین پرتاب از این پایگاه انجام شود و رسماً مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

انتهای پیام/

پایگاه فضایی چابهار ماهواره ماهواره پایا ماهواره مخابراتی ناهید-۲ منظومه شهید سلیمانی نیروهای مسلح
تبلیغات

مطالب مرتبط

شرجی و رطوبت در خوزستان افزایش می‌یابد
۴ مرداد ۱۴۰۴

شرجی و رطوبت در خوزستان افزایش می‌یابد

۱۲ مرداد ۱۴۰۴

کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی جهان

پیروز پر گل فولادی ها مقابل سرخپوشان پایتخت
۸ بهمن ۱۴۰۴

پیروزی پر گل فولادی ها مقابل سرخپوشان پایتخت

پیام استاندار خوزستان در پی شهادت دریابان تنگسیری
۱۰ فروردین ۱۴۰۵

پیام استاندار خوزستان در پی شهادت دریابان تنگسیری

حماسه حضور در کارون؛ باران هم نتوانست جلوی مردم را بگیرد
۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

حماسه حضور در کارون؛ باران هم نتوانست جلوی مردم را بگیرد

صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴
۲۸ فروردین ۱۴۰۴

صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴

اجرای طرح تصفیه کوت امیر؛ راه‌حلی برای معضل بی آبی کارون
۶ دی ۱۴۰۴

اجرای طرح تصفیه کوت امیر؛ راه‌حلی برای معضل بی آبی کارون

انقلاب اسلامی وارث عاشورا است
۱۰ تیر ۱۴۰۴

انقلاب اسلامی وارث عاشورا است

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

تبلیغات

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • تأکید بر تسریع در رفع موانع تولید در مجتمع آبزی‌پروری آزادگان کارون
    ویژه اسلاید ۱۴ خرداد ۱۴۰۵

    تأکید بر تسریع در رفع موانع تولید در مجتمع آبزی‌پروری آزادگان کارون

  • انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد
    اخبار برگزیده ۱۳ خرداد ۱۴۰۵

    انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد

  • ویژه اسلاید ۱۳ خرداد ۱۴۰۵

    جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون

  • جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران
    سیاسی ۱۲ خرداد ۱۴۰۵

    جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران

  • از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون
    ویژه اسلاید ۱۲ خرداد ۱۴۰۵

    از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون

  • ویژه اسلاید ۱۱ خرداد ۱۴۰۵

    «شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی

پربازدیدترین موسیقی ها

  • بازدید: 1,615 خوزستان میزبان گرمای طاقت‌فرسا می‌شود
  • بازدید: 1,349 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 1,063 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 789 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 747 مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود
  • بازدید: 705 ریزش دلار و ریزش بورس؟
  • بازدید: 680 ویژگی عالم پس از مرگ در کلام علامه طباطبایی

جدیدترین مطالب

  • تأکید بر تسریع در رفع موانع تولید در مجتمع آبزی‌پروری آزادگان کارون
  • انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد
  • جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون
  • جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران
  • از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون
  • «شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی
  • مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در قرارگاه منطقه‌ای کربلا: عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی

پایگاه خبری و تحلیلی نـاب خـبـر به روزترین و جنجالی ترین اخبار👈🏻 ✅ ایران ✅ جهان ✅ استان ✅ اخبار محرمانه. 🟢 اخبار ناب را با ناب خبر تجربه کنید  

دسترسی سریع
  • سرویس ورزشی
  • سرویس سیاسی
  • سرویس اجتماعی
  • سرویس اقتصادی
  • سرویس فرهنگی
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • youtube
  • telegram
  • eata
  • eata
  • sorosh
  • bale
  • pinterest
  • watsapp
  • twitter
  • instagram
  • facebook
کلیه حقوق برای مدیران سایت محفوظ است. طراحی و اجراء : راست چین