• خانه
  • تماس با ما
  • درباره ما

پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۵

  • youtube
  • telegram
  • eata
  • eata
  • sorosh
  • bale
  • pinterest
  • watsapp
  • twitter
  • instagram
  • facebook
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس
    • اقتصادی
  • پیشخوان
  • عکس
  • فیلم
  • درباره ما
  • تماس با ما
banner
img

سرتیتر جدیدترین اخبار

انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد

بروزرسانی : 2 روز پیش

جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون

بروزرسانی : 2 روز پیش

جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران

بروزرسانی : 3 روز پیش

از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون

بروزرسانی : 3 روز پیش

«شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی

بروزرسانی : 4 روز پیش

عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی

بروزرسانی : 5 روز پیش

۹۱ شب غیرت در کارون؛ دشمن به دنبال شکاف، مردم به دنبال وحدت

بروزرسانی : 5 روز پیش

عطیش؛ روایتی از طبیعت، فرهنگ و گردشگری در سویسه

بروزرسانی : 6 روز پیش
تبلیغات
Twitter Facebook Telegram Whatsapp

ساخت کپسول‌های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت حمل انسان در دستور کار سازمان فضایی/توسعه هوش مصنوعی در صنعت فضا

  • شناسه خبر: 2298
  • تاریخ و زمان ارسال: ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۰
  • بازدید : 97
  • نویسنده: زینب شجیرات

رئیس سازمان فضایی ایران از طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی جدید در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم خبر داد و گفت: فاز طراحی کپسول‌های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.

ساخت کپسول‌های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت حمل انسان در دستور کار سازمان فضایی/توسعه هوش مصنوعی در صنعت فضا

به گزارش ناب خبر به نقل از دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو با ایسنا ؛به بیان فعالیت‌های سازمان فضایی در حوزه کپسول‌های زیستی و پروژه اعزام انسان به فضا پرداخت و گفت‌: این پروژه‌ها با همکاری مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در حال پیگیری است که سبقه طولانی و نسبتا موفقی در این حوزه دارد. در سال ۱۴۰۲ برای اولین بار کپسول زیستی۵۰۰ کیلوگرمی پرتاب شد و نمونه‌های بعدی این کپسول در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت‌های بالاتر در دستور کار قرار گرفت.

وی کپسول‌های زیستی جدید را در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم دانست و با تاکید بر اینکه این پروژه در فاز طراحی قرار گرفته است، گفت: به زودی کار طراحی آن به پایان می‌رسد، همچنین ساخت نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی-تحقیقاتی کپسول ۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت‌های ارتقاء یافته باید در سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد.

وی از پرتاب نمونه اولیه کپسول زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی در سال ۱۴۰۵ خبر داد و خاطر نشان کرد: فاز طراحی کپسول‌های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.

سالاریه یادآور شد: این پروژه یک پروژه بسیار مهم برای کشور در حوزه‌های علوم و اکتشافات فضایی، اعزام انسان به فضا و پرتاب‌هایی با قابلیت حمل انسان محسوب می‌شود، ضمن آنکه موضوع بسیار حساس و ضروری برای توسعه فرایندهای فضایی و اقتصاد و توسعه صنعت فضایی کشور است، چرا که نگاه به آینده دارد؛ از این رو همکاری با کشورهایی که در این حوزه صاحب صنعت هستند، از موضوعات مهمی به شمار می‌رود که به طور جدی به آن توجه داریم.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های کپسول‌های کلاس جدید ۵۰۰ کیلوگرمی، قابلیت‌های هدایت و کنترل و سیستم ناوبری است تا امکان هدایت‌پذیری این کپسول‌ها ارتقاء یابد، علاوه بر آن باید قابلیت‌های مربوط به بازگشت آن به جو و ورود و فرود آرام به سمت زمین را دارا باشند که باید نسبت به کپسول قبلی ۵۰۰ کیلوگرمی ارتقاء یابند.

سالاریه با بیان اینکه در کپسول‌های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی قابلیت‌های حفظ موجود زنده ارتقای جدی می‌یابند، یادآور شد: علاوه بر توضیحاتی که دادم، ویژگی دیگری که باید در کپسول‌های زیستی اضافه شود، فناوری‌های هدایت پذیری و کنترل این کپسول‌ها است که باید رشد پیدا کند.

وی اضافه کرد: در کنار آن باید در مورد حامل کپسول و قرارگیری آن در مدار، ارتقاء و توسعه فناوری ویژه‌ای صورت گیرد؛ چرا که شتاب وارد شده به کپسول‌ زیستی و سرنشینان آن باید شتاب کنترل شده‌ باشد تا موجود زنده بتواند آن را تحمل کند و در این حوزه در حال کار هستیم.

توسعه هوش مصنوعی و صنعت فضایی

سالاریه با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فضایی، گفت: صنعت فضایی مثل سایر صنایع و حتی بیشتر از سایر صنایع، بیش از پیش نیاز به بهره‌گیری از هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای پردازشی بسیار قوی دارد؛ به طور نمونه هوش مصنوعی می‌تواند سرعت تشخیص و کیفیت تشخیص و سهولت کار در حوزه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای را ارتقاء دهد.

وی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در تهیه نقشه‌ها، شناسایی تغییرات سطح زمین در حوزه‌های مربوط به زمین خواری و مسائل مربوط به پنجره واحد زمین، برآورد سطح زیر کشت، برآورد خسارت ناشی از حوادث، ادامه داد: هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهد و با استفاده از داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌گیرد و آموزش‌هایی که می‌بیند، می‌تواند این فرآیند را خیلی سریع‌تر انجام دهد، البته ممکن است با خطا همراه باشد، اما روند انجام کارها را تسریع و کمک می‌کند.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در توسعه ماهواره‌ها و صنعت پرتابگرها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پردازنده‌های با کیفیت بسیار بالا در صنعت فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این قابلیت را می‌دهند که بتوانیم الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی را در صنعت فضایی به صورت فراگیرتری استفاده کنیم و این یعنی افزایش کیفیت سیستم‌های کنترل کیفیت، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی، سیستم‌های مدیریت توان و سایر زیر سیستم‌ها و کنترل دما.

وی تاکید کرد: وقتی این زیر سیستم‌ها، ارتقاء و استفاده از آنها گسترش یابند، طبیعتا عمر ماهواره‌ها و عملکرد پرتابگرها بهتر خواهد شد و این امر هم به لحاظ اقتصادی، موجب می‌شود ساخت و پرتاب ماهواره‌ها به صرفه‌تر شود و هم به لحاظ کارکردی، سیستم‌های پیشرفته‌تری در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار گیرد و مثلا این امکان را می‌دهد که بخشی از پردازش تصاویر، بر روی خود ماهواره‌ها انجام شود و بسیاری از مزایای فنی دیگر که بیان آن به فرصت و زمان مفصلی نیاز دارد.

انتهای پیام

اکتشافات فضایی رئیس سازمان فضایی ایران صنعت فضایی کپسول‌های زیستی
تبلیغات

مطالب مرتبط

سویسه؛هم نوا با مأتم ملی
۱۲ اسفند ۱۴۰۴

سویسه؛هم نوا با مأتم ملی

آغاز برداشت نوبرانه انگور در شهرستان کارون
۸ تیر ۱۴۰۴

آغاز برداشت نوبرانه انگور در شهرستان کارون

ولایت حق، عزت ملت را بیمه می‌کند
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۵

ولایت حق، عزت ملت را بیمه می‌کند

آماده‌سازی ۱۳ هزار واحد مسکن مهر در خوزستان
۶ مرداد ۱۴۰۴

آماده‌سازی ۱۳ هزار واحد مسکن مهر در خوزستان

سمفونی کلمات:سفر به دنیای بی نهایت کتاب ها
۲۶ شهریور ۱۴۰۴

سمفونی کلمات:سفر به دنیای بی نهایت کتاب ها

۶۲ درصد زنان سالمند زیرخط فقرغذایی شدید/ ورود ایران به فاز سالمندی از سال ۱۴۲۰
۱۷ خرداد ۱۴۰۴

۶۲ درصد زنان سالمند زیرخط فقرغذایی شدید/ ورود ایران به فاز سالمندی از سال ۱۴۲۰

موج شرجی و گرما در راه خوزستان
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

موج شرجی و گرما در راه خوزستان

دشمن نظامی نمی‌تواند ایران را به زانو درآورد
۷ شهریور ۱۴۰۴

دشمن نظامی نمی‌تواند ایران را به زانو درآورد

ارسال دیدگاه


نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

لغو پاسخ

تبلیغات

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد
    اخبار برگزیده ۱۳ خرداد ۱۴۰۵

    انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد

  • ویژه اسلاید ۱۳ خرداد ۱۴۰۵

    جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون

  • جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران
    سیاسی ۱۲ خرداد ۱۴۰۵

    جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران

  • از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون
    ویژه اسلاید ۱۲ خرداد ۱۴۰۵

    از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون

  • ویژه اسلاید ۱۱ خرداد ۱۴۰۵

    «شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی

  • عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی
    سیاسی ۱۰ خرداد ۱۴۰۵

    عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی

پربازدیدترین موسیقی ها

  • بازدید: 1,615 خوزستان میزبان گرمای طاقت‌فرسا می‌شود
  • بازدید: 1,349 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 1,063 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 789 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 747 مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود
  • بازدید: 705 ریزش دلار و ریزش بورس؟
  • بازدید: 680 ویژگی عالم پس از مرگ در کلام علامه طباطبایی

جدیدترین مطالب

  • انشعاب غیرمجاز برق در شهرستان کارون جمع شد
  • جشن باشکوه عید غدیر به میزبانی بانوان و دختران شهرستان کارون
  • جزئیات رایزنی‌های رئیس مجلس در قطر پیرامون آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران
  • از عطر ایثار تا نبض اشتغال؛ نمایش قدرت هنرمندان بانوی کارون
  • «شب ۹۲» کارون؛ آیینی از شور، هنر و همدلی فرهنگی
  • مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در قرارگاه منطقه‌ای کربلا: عشایر، سرمایه‌های ماندگار انقلاب اسلامی
  • ۹۱ شب غیرت در کارون؛ دشمن به دنبال شکاف، مردم به دنبال وحدت

پایگاه خبری و تحلیلی نـاب خـبـر به روزترین و جنجالی ترین اخبار👈🏻 ✅ ایران ✅ جهان ✅ استان ✅ اخبار محرمانه. 🟢 اخبار ناب را با ناب خبر تجربه کنید  

دسترسی سریع
  • سرویس ورزشی
  • سرویس سیاسی
  • سرویس اجتماعی
  • سرویس اقتصادی
  • سرویس فرهنگی
مجوزها
;
شبکه های اجتماعی

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید ...

  • youtube
  • telegram
  • eata
  • eata
  • sorosh
  • bale
  • pinterest
  • watsapp
  • twitter
  • instagram
  • facebook
کلیه حقوق برای مدیران سایت محفوظ است. طراحی و اجراء : راست چین